A jó illatokat mindenki szereti, aki pedig a virágokat szereti, rossz ember nem lehet.

Úgy gondoltam, magamat is tesztelem, és kipróbálok egy új módszert arra, hogyan is tehetem az otthonomat még lakályosabbá, még otthonosabbá, azáltal, hogy új illatokat próbálok becsempészni a szobákba. Ismét gyújtsunk a fazék alá, és próbáljátok ki Ti is otthon ezt a remek illatzselé receptet, amit kicsit újragondoltam, és ezért háromféle változatban is elkészítettem, hogy Nektek is legyen miből válogatni! Rögtön mutatom is! Kezdjünk is neki!

A fontos kiegészítő, aki elviszi a show-t


A helyszín ismét a konyha. Az illatzselék elkészítése házilag sokkal egyszerűbb, mint gondolnánk. Elsősorban zselatin kell, aminek segítségével összeáll az egyveleg. Emellett kell fél liter víz, só, illetve illóolajok, tetszés szerint, kinek mi a kedvence. Én a keleti varázs illetve a vanília illatokat preferálom, de készítettem külön levendula zselét is. A levendula nyugtató hatással van ránk, illetve a konyhaszekrényben, és a szekrényben is érdemes használni, hiszen távol tartja a molyokat. 
Az edényben egy kanálnyi sót, illetve a víz mennyiségének felét feloldjuk, majd mielőtt forrásnak indulna az elegy, vegyünk elő egy habverőt, öntsük bele a zselatint, valamint a maradék vizet. Lassú tűzön melegítsük még egy percig, folyamatos keverés mellett, majd zárjuk el a gázt, és még egy percig keverjük. 

Fontos, hogy habverőt használjunk


Ha gondban vagyunk, hogy milyen kis edényt vagy üveget válasszunk a zselénknek, ne essük kétségbe, hiszen egy kisebb vagy nagyobb befőttes üveg is igazán mutatós tud lenni. Én most a régi mécses üvegeket választottam, ezeket töltöm fel a zselatinos eleggyel. Díszítésnek forralt borból kimaradt fahéjas fűszerkeveréket válaszottam, illetve az egyik üvegcsébe pár kiskanál céklalevet öntöttem, hogy még mutatósabb legyen. A levendula illatú zselébe apró levenduladarabokat raktam. Elképesztő illatok terjengenek. 

A három zselé

Céklával színezett keleti varázs illatú zselé

Levendula csoda

Vaníliás fahéjas zselé díszes mécsesben

Ezek után ha megvagyunk a kiöntéssel és a díszítéssel, egy lépés van, ami nem más, mint hogy berakjuk a hűtőbe. Körülbelül egy éjszakát kell állnia, hogy rendesen összeálljon. Az én kis mécseseim már bent csücsülnek, így a végeredményre még várni kell egy keveset! Viszont addig sem tétlenkedünk! Hozok extrába, egy másik, szintén pofonegyszerű praktikát, ami leginkább légfrissítőre hasonlít, és mindössze 3 hozzávaló kell hozzá! Lássuk is, mik ezek és hogyan készítsük el! 

A hozzávalók


Ne ijedjünk meg, hiszen semmilyen vegyi anyag nincs az illatosítónkban. Barátunk az illóolaj, amit ezúttal is használunk. Fontos hozzávaló az alkohol, amelyből elég egy centnyi vodka is. Ez segíti az illóolaj oldódását a vízben, hiszen ha a vízbe csepegtetjük, csak lebegne a felszínén. Ezért kell egy kis segítség alkohol formájában. Valamint szükségünk lesz még körülbelül fél liternyi vízre. Egy szórófejes üveg sem árt, hogy ki tudjuk próbálni az egyvelegünket, ebben pedig bátran eláll, hiszen semmilyen romlandó anyag nem kerül bele. Fontos, hogy az illóolajat az alkoholra csepegtessük rá, ízlés szerint, jelen esetben 20-25 csepp illóolajat használtam a szagtalanító elkészítéséhez. Mindezt borítsuk össze, rázzuk fel a szórófejünket, és be is célozhatjuk vele a lakás minden zugát, hiszen kellemes illatok fognak elérni minket. 

Remélem hasznosnak találtátok az ötleteket, és Ti is kipróbáljátok őket otthon! Nálam nagyon beváltak!

Legközelebb is készülök remek ötletekkel, többek között azzal, hogy a régi, elnyűtt ruhadarabjainkat hogyan is tudjuk új életre kelteni!