Nagyjából a cím össze is foglalja, hogy mi is lesz a téma a mai posztban! Szedjük össze a hangulatunkat és a kedvünket, vágjunk is bele! Íme!

A sok szombat esti boros parafadugókat őszintén szólva nem volt szívem kidobni, mindig csak egyre gyűlt, úgy voltam vele, hogy 'majd jó lesz valamire'. El is érkezett ez a pillanat, nagyon izgatott vagyok, mert zseniális elhatározást hoztam: sakkfigurákká fogom változtatni őket. Legutoljára papámmal sakkoztam, körülbelül 5 éves lehetettem, és a sakk helyett csak a figurákkal játszottam, és előadtam, ahogy a királylány feleségül megy a királyfihoz az esküvőn. Papám csak figyelte, majd legyintett. 

A mostani parasakktáblánkhoz szükségünk van:

 - fehér anyag

 - olló

 - lehetőség szerint filctoll

 - ragasztó

 - 16 darab parafadugó

 - vonalzó

 - textilfesték

 - 3*3 cm-es szivacsdarab

A fehér anyagra a sakktábla fekete-fehér pepitáját rajzoljuk fel, amihez szerintem a legegyszerűbb, ha egy kis egységre vágott szivacsot használunk. A nyolcszor nyolcas táblát 3*3 cm-es kockákra osztom fel, eszerint vágom ki a végleges méretet. A szélét varrás helyett ragasztóval rögzítem. Lustább, de egyszerűbb megoldás. 

A festés a kedvenc részem, amihez csak belemártjuk az szivacsunkat a textilfestékbe, és rányomjuk a kockákat az anyagunkra. 

Nagyjából meg is vagyunk a táblával. Következhetnek a figurák!

A parafa figurákkal kapcsolatban talán a legjobb dolgunk a gyalogokkal van, hiszen azokhoz nem kell faragni a dugókból. Hogy meg tudjuk őket különböztetni 'maszek' módon jelöltem meg a különböző figurákat. 

A bástya

A fekete bábukat szintén a maradék textilfestékkel festjük be, körülbelül 4-5 órát hagyjuk száradni a bábukat és a táblát is, hogy megszáradjon a festék. 

A felsorakoztatott bábuk a bástya, a huszár és a futó jól megkülönböztethető, a király és a királynő pedig a lefaragott darabokkal feldíszíthető. Ne ijedjünk meg, használjuk a képzelőerőket és faragjunk bátran!

Sakkozzunk, sportoljunk! Jó szórakozást!

Ha még több ötletre vágytok, tudtuk még szemezgetni