A heti 70 órás munkahét, és a két munkahely, bizony nem csak az enyém, de biztos vagyok benne, hogy más emberek szervezetét is megviseli.

Nem csak az alváshiány, a fáradtság, a rossz közérzet és a túlterheltség lehetnek a folyamatos munka következményei, hanem az is, hogy állandó nyomás alatt áll az ember, Az én szervezetem is ki van téve ennek, plusz a néhány becsúszott éjszakai műszak karikás szemekkel áld meg, ami egyrészt bók, hiszen látom, hogy a munka nemesít, és a sok tennivaló pedig gazdaggá tesz. Nézzük a jó oldalát! Ez még a kisebbik rossz, hiszen hidratáló krémekkel és alapozóval tudom leplezni a csúnya karikákat. A nagyobbik rossz az, hogy harsány és látható jelei is vannak a nagy nyomásnak. A homlokom második pubertását éli, a beleegyezésem nélkül. A homlokon levő csúnya patik általában stressszel vagy étkezéssel kapcsolatos, az étkezéssel összefüggésben pedig emésztőrendszeri rendellenességre utalhatnak. Egy nagyon jó tanács, amit nekem is illett volna megfogadnom az az, hogy ne kaparjam, és ne nyomkodjam, mert még rosszabb lesz! 

reblog diy szépség arc idealista

A makulátlan arcom


Felmértem az állapotom, és rájöttem, hogy tennem kell valamit, ezért elsősegélyre lesz szükségem, hogy minél hamarabb begyógyuljanak a sebek. Egyrészt mivel ezt nem fedi el az alapozó, másrészt mert túl hiú vagyok, hogy ezt így hagyjam. Íme hát néhány tipp, hogyan tudunk a csúnya stressz pattanásoktól megszabadulni!

Első lépés hogy készítsük egy kis főzetet kamillavirágzatból, szigorúan csak ellenőrzött minőséget használjunk! A kamilla nyugtató hatással lesz a bőrünkre, a főzet felett gőzöljünk 10-15 percet, kitágítja a pórusainkat, és izzadunk is egy jót, amivel a méreganyagok is távoznak. 

reblog diy szépség arc idealista

A gőzölés után jön a radír, amivel a legmélyebben tudjunk elérni bőrünk rétegeit, egyben eltávolítani az elhalt hámsejteket, és még jó illata is lesz a bőrünknek. A recept egy kis cukrot és citromlé híján két gerezd narancs levét tartalmazza. Ideális a célnak, valamint teljesen természetes összetevőből áll össze.

reblog diy szépség arc idealista

Miután átradíroztuk a bőrünket egy fontos lépés maradt még hátra, ami nem más, mint a hidratálás és ápolás. Ehhez egy kanál mézet fogunk használni, ami antibakteriális hatású, ezért a pattanásos bőrünk sokkal hamarabb gyógyulhat be. Kenjük fel az arcunkra, majd hagyjuk rajta negyed órára. Még hatékonyabb, ha egy papírzsebkendővel lefedjük, egyfajta "low budget" arcmaszkot létrehozva. 

reblog diy szépség arc idealista

Azonnali hatásként érezhetjük, hogy bőrünk felfrissült, és kevésbé lehet gyulladva az irritált rész. 

Fontos a bőrápolás mellett ha fokozott terhelésnek van kitéve a szervezetünk, hogy mindenképp igyunk elengedő mennyiségű folyadékot, étkezzünk megfelelően és ne vakarjuk el a pattanásainkat, mert valóban nehezebben fog gyógyulni. Remélem hasznosnak találtátok, és Ti is jószívvel kipróbáljátok a kamillás metódust!

Szerencsére nem kell aggódnunk, mindenre van megoldás, más tippet is kaphattok ha arcápolásról van szó! 

Következő alkalommal is ápoljuk magunkat, hiszen a fejünkön az arcunkon kívül a hajunk is savanyú uborkáért sikolt!