A bőrápolás és a bőr hidratálása elengedhetetlen része az egészségünknek. A szép bőrnek senki sem tud nemet mondani. Természetesen sok időt emészt fel, hogy megtaláljuk azt a módszert, ami a legalkalmasabb számunkra, és még a pénztárcánknak is kedves. Az én személyes kedvencem nem csupán hatékony, de ugyanakkor szórakoztató megoldása is annak, hogy a bőrünket maximálisan ápolhassuk. Kevés idő és pénz kell hozzá. Rögtön mutatom is, hogy kezdjetek neki, ne menjetek sehova!

Kicsi, de hatásos

A lenmag

Az arcpakolásunk fő alapanyaga a lenmag, amiről annyit kell tudni, hogy elsősorban a ruhaiparban használták előszeretettel a lenvászon alapanyagát, de számos tulajdonságát is tudjuk hasznosítani ezen felül, ha elfogyasztjuk vagy használjuk. Elsősorban sok "jófajta" zsír található benne, ami segít a szervezetünknek abban, hogy a káros anyagok lerakódjanak az érfalunkon, emellett külsőleg is alkalmazhatjuk, pattanásos bőrre, akár ekcémára is nyugodt szívvel készíthetünk belőle pakolást. Nyugtatja a bőrt, és azonnal érezhető a változás, amit a kis lenmag vált. Lássuk is, hogyan készíthetjük el!

A receptünk,pofonegyszerű. Természetesen lenmagra, 1,5 dl vízre és egy kis főzőedényre van szükségünk. 

Ha mindezek megvannak, fontos tudnivaló, hogy állagától függően a lenmag mennyiségének kétszeres, akár háromszoros folyadékra van szüksége, hogy megfelelő pakolás készüljön. A mostani pakolást kicsit szűkebbre szabtam, viszont ugyanúgy hígítható a massza, ha későn jövünk rá, hogy túl sűrű az állaga. Tipikusan olyan recept, amit lehetetlenség elrontani. Egyszerűen csak öntsük össze a hozzávalókat, majd gyújtsuk meg a gázt. Lassú tűzön főzzük, amíg össze nem fő, zselés állagú főzetet kell kapnunk végeredményként.

Miután kifőztük, egy szűrő segítségével át kell szűrnünk a főzetet, a magot ha van kedvünk, el is fogyaszthatjuk, hisz az emésztésünkre rendkívül kedvező hatással van, illetve májunkra is jó hatást fejt ki. A zselés anyagot, az arcunkra felkenve száradásig rajta kell hagynunk, így egyfajta arcmaszkként funkcionál, ami szinte egyben is lehúzható az arcunkról. Jelen esetben egy az egyben vittem fel az arcomra, a magokkal együtt, hiszen nemcsak fellélegzik a bőrünk, hanem a méreganyagokat is távoznak a pórusainkon keresztül. Meg ne ijesszünk senkit, mert mocsári szörny külsőt kölcsönöz a massza az arcunkon. 

A száradó maszk

Nem kell sok idő, hogy megszáradjon, ha simán csak a zselés gélt visszük fel az arcunkra. Fontos, hogy megfelelően kenjük be az arcunkat, és a nyakunkat is. Eléggé gyorsan szárad, és feszítő érzést okoz az arcon, de elég 10 perc, majd nyugodtan lemoshatjuk. A bőr sokkal fényesebb és puhább lesz, a zsíros bőrnek segít, hogy a pórusok kitisztuljanak. A maszk felvitele előtt érdemes meleg vízzel átöblíteni az arcunkat, hogy még hatásosabb legyen a végeredmény. 

Ha kissé száraznak érezzük az arcunkat, kenjük be ápolókrémmel, esetleg egy kis extraszűz olívaolajjal. Nálam ez a recept lett a tuti befutó, ha arcápolásról van szó. Remélem Nektek is sok örömöt fog nyújtani ez a kis recept. 

A következő tipp is a házban köttetett, hiszen legközelebb egy szuper és egyszerű otthon is elkészíthető illatosító recept készül el, ami akár a wc-ben, akár a nappaliban is használható lesz!