Biztos vagyok benne, hogy mindannyiónknak elhagyta már az a mondat a száját, hogy - Nincs mit felvennem! - Nincs egy göncöm se!

Amikor ezt kiejtjük, természetesen a szekrényükbe alig férnek be a ruhadarabok, és csak új folyik le a polcról. Nekem is vannak ilyen darabok, amiket csak azért tartok, mert mondván úgy is jó lesz még valamire. Megelégeltem hát, és úgy döntöttem, hogy nem dobom ki őket, inkább hasznos tagjaivá avanzsálom őket, hogy a lakás más-más pontján találják meg új helyüket! Íme hát pár tipp, hogyan is hasznosítsuk újra a letűnt ruhadarabokat a leghasznosabb módon!

Az "áldozatok"

A szekrényem rejtekében az egyik régi pólómat szeretném elsőként új életre kelteni. Az én életemben is volt egy szakasz, amikor a baglyok megszállottja voltam, a mánia elszállt, a póló viszont árván, de megmaradt.

A szemfüles bagoly

Eldöntöttem hát, hogy alkotok belőle egy csodás párnát, ami az ágyban kap majd helyet. Szerencsére, nincs sok tennivaló a párnával, és nagyon varrni sem kell, hiszen egyszerűen is meg lehet oldani a fixálást. Például, ha csak a tetejét varrjuk le, az alját pedig csíkokban felvágva összekötjük. A belsejét a fel nem használt, illetve más ruhaanyagokkal bélelem ki, így valóban új perspektívába kerül a bagoly és a két szeme.

A régi veteránok mellett kapott helyet.


De új ékessége lett az ágynak, és a szobának is!

A másik darab, amibe új életet kell lehelni egy sima póló, amit szeretnék felturbózni és feldobni. Több ötlet is volt a fejemben, viszont amellyett döntöttem, hogy elől maradjon a régi, de hátul dobjuk fel valamivel!

Mivel hamarosan itt a jó idő és a nyár is, alig várom hogy hordhassam. Egy szép mintával minden egyszerű darab felturbózható, így egy sima farmerrel, vagy egy rövidnadrággal hordható és elegáns külsőt kölcsönöz. Mikor elkezdtem eléggé megnehezítette a tény a kivitelezést, hogy a ruha anyaga eléggé gyűrődik, a fotókon jól látható, viszont ezzel nem kalkuláltam. Ha tehetitek jó tanács, hogy mindenképp olyan anyagból csináljátok, ami kevésbé gyűrődik, így elkerülhetitek azt, ahogy én jártam.
Nem kell mást tennünk, mint csíkokban felvágni a ruhák hátát, majd egymásba húzzuk őket, addig folytatva, amíg hálószerű mintát nem kapunk. Felvéve még jobban kiadja a mintát, Hordjuk előszeretettel a megújult pólónkat!

Nagy ékszerekkel és egy zakóval elegánssá és extravagánssá tehetjük az külsőnket.

Az utolsó darab egy kissé leharcolt, szebb időket is látott farmer, ami sajnos kiszakadt már jó ideje. Ott csücsült a szekrényben, reménykedve, hogy egyszerű új erőre kap.

Az áldozat

Most elérkezett az ideje. Rövidnadrággá változtatom, mégpedig nem is akármilyenné! A lábrészektől meg kell válnunk, a nadrágot mindenképp úgy viseljük, hogy magunkon van, miután bejelöltük a megfelelő magasságot.

Így könnyen elkerülhetjük azt, hogy kényelmetlenül érezzük magunkat, ha esetleg túl rövidre vágnánk. A farmert a vágás után érdemes visszavarrni, hogy ne induljon foszlásnak az anyag a vágánál.

Csipke alrésszel szeretném feldobni, ami jól mutat, és jól illik a farmer anyagához is. Csipkét mamám régi, már nem használt terítőjéből vágtam le, ami horgolva volt, így óvatosan kellett eljárnom, hogy ne essen szét az anyag.

Remélem jó pár hasznos tippet és trükköt tudtam mutatni Nektek. A következő alkalommal is a ruhás szekrényből fogunk már rég nem használatos ruhákat felhasználni, még pedig egy hullahopp karika segítségével! Ha kíváncsiak vagytok, mindenképp látogassatok vissza, hogy megtudjátok, mi is fog készülni valójában!